راهنمای خرید دوربین مدار بسته
راهنمای انتخاب و خرید انواع دوربین مداربسته با بهترین حالت ممکن برای اماکن شما (مسکونی – اداری-تجاری-دولتی-امنیتی-نظامی) ، معرفی بهترین سیستم دوربین مدار بسته ، چه مدل دوربین مدار بسته ای بخرم،که بهترین و بیشترین کارایی را برای ما داشته باشد؟مشاوره انتخاب دوربین مدار بسته ، سیستم حفاظتی ، امنیتی و مراقبتی
راهنمای خرید و نصب سیستم دوربین مداربسته حفاظتی
قبل از نصب هر سیستم نظارت تصویری موارد زیر را مد نظر بگیریم
۱ . هدف ما از نصب سیستم مداربسته
الف ) نظارتی : سیستم های مداربسته نظارتی جهت کنترل تردد ، کنترل کارکرد و مدیریت پرسنل یک مجموعه در طی ساعات فعالیت مجموعه نصب می شود
ب ) حفاظتی : این نوع سیستم فقط در محیط پیرامونی ، درب ورودی و خروجی و مناطق قابل نفوذ در مجموعه تعبییه می گردد و عمده نیاز به این سیستم در ساعات غیر فعال مجموعه خواهد بود از اینرو اکثر تجهیزات باید مناسب کار در نور کم و به صورت دید در شب در نظر گرفته شوند
ج ) تلفیقی ) به سادگی مشخص است که در صورت نیاز به کنترل و مدیریت پرسنل و حفظ امنیت مجموعه سیستم ها به صورت نظارتی حفاظتی یا تلفیقی نصب می گردد که متداول ترین نوع سیستم های مداربسته می باشند.
۲ . نوع و ساختار سیستم
الف ) سیستم مداربسته آنالوگ :
سیستم های متداول در بازار سیستم های آنالوگ می باشند.
در این سیستم ها دوربین ها توسط کابل کواکسیال از هر دوربین به دستگاه DVR به صورت مجزا متصل شده و دستگاه کار تبدیل سیگنال های انتقالی به تصاویر دیجیتالی را انجام داده و پس از تبدیل نمایش و در صورت نیاز ضبط می کنند.
برق در این سیستم ها به صورت مستقیم برای هر یک یا هر چند دوربین متناسب با متراژ ، فاصله و نوع کابل برق می باشد
مثال : در صورت وجود ۱ دوربین از کابلی با ضخامت ۰٫۵ میلیمتر می توان استفاده کرد و ولتاژ ۱۲ را از این طریق از منبع تغذیه به دوربین انتقال داد
در سیستم های با تعداد دوربین بالاتر می توان از یک کابل برق ۲ میلیمتری برای انتقال برق ۲۲۰ ولت به ۸ دوربین استفاده کرد
در این سیستم ها می توان از دوربین های آنالوگ متفاوت از شرکت های سازنده متفاوت بهره برد زیرا که تصاویر در دستگاه DVR پردازش شده و دوربین ها فقط سیگنال به دستگاه ارسال می کنند، بنابراین می توان به طور مثال در سیستمی با ۱۶ دوربین از ۱۶ دوربین با ۱۶ برند متفاوت استفاده کرد و در نهایت دستگاهی با برند متفاوت از دوربین ها نصب و متناسب با نیاز راه اندازی کرد.
تعداد کلی دوربین ها مشخص کننده تعداد ورودی و تعداد دستگاه های مورد نیاز می باشد
دستگاه های DVR عمدتآ با ۴ ، ۸ و ۱۶ کانال ورودی و در مواردی ۳۲ کانال ورودی تصاویر را دارا می باشند
در صورت نیاز به ۲۳ دوربین می بایست از ۲ دستگاه DVR با ۱۶ کانال ورودی استفاده کرد و یا در صورت هم مدل بودن دستگاه ها از یک دستگاه ۱۶ و یک دستگاه ۸ کانال استفاده کرد
بسیاری از دستگاه های DVR جدید به کاربر این امکان را می دهند که در صورت دارا بودن چندین دستگاه DVR در نهایت از طریق اتصال به شبکه کلیه تصاویر را به صورت واحد و بر روی یک نمایشگر مشاهده نمایند.
انتقال تصاویر در سیستم های مداربسته آنالوگ به سادگی قابل اجراست و کاربر می تواند با اتصال دستگاه DVR به مودم و اینترنت ، تصاویر زنده و یا ضبط شده سیستم خود را از هر کجا مشاهده و مدیریت نماید.
مزیت سیستم آنالوگ:
گستردگی ، تنوع و در دسترس بودن
سهولت نصب و رفع عیب احتمالی
هزینه بسیار پائین تجهیزات در مقایسه با دوربین های تحت شبکه
سرویس و نگهداری ساده
سهم بالای بازار
نقطه ضعف : در سیستم های بزرگ با تعدد دوربین هزینه کابل کشی بسیار بالا و در موارد با دقت بالا کیفیت دوربین ها محدود می باشد.
ب) سیستم نظارت تصویری تحت شبکه یا IP Based :
در این سیستم دوربین توسط کابل شبکه به سوئیچ ها ، کامپیوتر ها و یا نود ها به شبکه موجود در مجموعه و یا شبکه ای جدید و اختصاصی راه اندازی شده برای سیستم متصل می شوند و این امر مراحل زیر ساختی شامل کابل کشی و اتصال تجهیزات را در مقایسه با سیستم آنالوگ به صورت چشمگیر کاهش می دهد
دوربین ها پردازش تصاویر را انجام داده و دیتا های کد شده بر اساس پروتکل مشخصی برای هر نوع دوربین را از طریق کابل ارسال می کنند که این دیتا توسط دستگاه NVR و یا نرم افزار مربوط به دوربین شناسایی شده و به صورت تصاویر نمایش و یا ضبط می گردند.
بر خلاف سیستم های آنالوگ در سیستم های تحت شبکه می بایست از تجهیزات یک شرکت سازنده در کل سیستم استفاده شود زیرا که هر شرکت پروتکلی انحصاری برای کد کردن دیتا ی دوربین خود استفاده کرده و این امر سبب محدود شدن انتخاب نوع دوربین تحت شبکه می شود
اساس کار سیستم نظارت تصویری تحت شبکه مشابه با سایر تجهیزات شبکه مانند کامپیوتر هاست و هر دوربین در داخل شبکه دارای IP یا شناسه اختصاصی می باشد که از طریق این IP شناسایی شده و اطلاعات و تصاویر آن در دسترس قرار می گیرد.
برق در این سیستم های به دو نوع قابل اتصال است که در نوع اول عینآ مشابه سیستم آنالوگ بوده و در نوع دوم می توان برق مورد نیاز دوربین ها را نیز از طریق کابل شبکه استفاده شده برای انتقال دیتا به دوربین رسانید که این امر نیازمند آن است که دوربین دارای PoE باشد و همچنین سوئیچ های ما نیز امکان انتقال PoE را داشته باشند.
در صورت استفاده از نرم افزار برای مدیریت و ضبط تصاویر ( اکثر دوربین های تحت شبکه همراه با نرم افزار ۱۶ یا ۳۲ کانال رایگان می باشند ) تعداد دوربین ها متناسب با کانال های آزاد نرم افزار بوده و در صورت افزایش می بایست نرم افزار با کانال های بالاتری را خریداری کرد.
دستگاه های NVR عملکردی مشابه دستگاه های DVR داشته فقط از نظر تعداد کانال ورودی تنوع بیشتری داشته و متناسب با تعداد دوربین اکثرآ در دسترس می باشند
برخی NVR های موجود در بازار این امکان را فراهم می آورند که بتوان دوربین هایی با برند های متفاوت را به آن متصل کرد و بسیاری از پروتکل های شرکت های مطرح و دوربین های آن را در خود جای داده و جایگزین مناسبی در کلیه سیستم های نظارت تصویری تحت شبکه می باشند.
مزیت سیستم تحت شبکه :
کاهش چشمگیر مقدار کابل کشی و زمان مورد نیاز
امکانات مدیریتی بیشتر در سازمان های بزرگ
وضوح تصاویر بالاتر در مقایسه با دوربین های آنالوگ
نقطه ضعف : قیمت چند برابری دوربین های تحت شبکه در مقایسه با دوربین های آنالوگ بزرگترین نقص سیستم های تحت شبکه فعلی می باشد.
۳ . نوع دوربین ها و موارد استفاده آن ها :
انواع دوربین های زیر به ۲ صورت آنالوگ و تحت شبکه موجود می باشند
الف )دوربین باکس یا صنعتی یا استاندارد :
این دوربین ها با توجه به نام استاندارد ترین دوربین جهت نصب در هر محلی می باشند ، از نظر ظاهری عمدتآ مکعب مستطیل شکل بوده و بدون لنز فروخته می شوند ( لنز توسط فروشنده و متناسب با محل نصب و زاویه مورد نیاز به خریدار پشنهاد می شود )
در صورت نیاز به نصب در فضاهای داخلی نیازمند پایه و در صورت نصب در فضاهای خارجی به کاور نیاز دارند
موارد استفاده : در کلیه اماکنی که محل نصب دوربین محدودیت فیزیکی نداشته و می خواهیم زاوایای خاصی طبق نظر خریدار داشته یا زاویه دید مناسب از قبل مشخص نشده باشد و یا نیار به دوربین حساس تری جهت کنترل سوژه مشخصی صورت گیرد استفاده این این نوع دوربین پیشنهاد می شود
به صورت کلی این نوع در هرکجا قابل نصب می باشد.
ب ) دوربین دام :
دوربین دام یا گنبدی که به شکل گنبد یا نیم کروی هستند متناسب با ظاهر جهت نصب بر روی سقف طراحی شده و بنابرین در اماکن مسقف نصب می شوند.
دوربین های دام می توانند همراه با مادون قرمز برای دید در شب بوده یا قابلیت ضد ضربه داشته باشند برای نصب در محل هایی که ارتفاع سقف کوتاه باشد.
این نوع دوربین ها اکثرآ با لنز ثابت ( زاویه دید ثابت ) در دسترس بوده ولی مدل هایی با لنز متغییر جهت تغییر در زاویه دید مطلوب در هنگامم نصب را دارا می باشند
محل نصب این دوربین ها در اماکن مسقف مانند ادارات ، شرکت ها ، مدارس ، بانک ها و … می باشد.
ج ) دوربین دید در شب :
دوربین های دید در شب به دوربین های دارای مادون قرمز اتلاق می گردند که از نظر ظاهری متفاوت بوده و لی عمدتآ به صورت استوانه ای شکل بوده و به صورت کامل همراه با لنز و پایه فروخته می شوند
تفاوت دوربین های دید در شب در برد ( متراژ ) و زاویه مادون قرمز بوده و با لنز ثابت و متغییر در دسترس می باشند
قابل نصب در کلیه فضاهای خارجی می باشند ( به دلیل وجود مادون قرمز کلیه سازندگان این نوع دوربین ها را به صورت ضد آب می سازند جهت جلوگیری از انعکاس نور مادون قرمز به لنز دوربین )
د ) دوربین گردان :
دوربین های دارای قابلیت گردش در زوایای افقی و عمودی و همچنین زوم ( بزرگنمایی ) می باشند و به دو صورت داخلی و خارجی موجود می باشند.
تفاوت این دوربین ها در سرعت و زاویه گردش موتور دوربین و همچنین قابلیت بزرگنمایی آن ها می باشد و به طبع بزرگنمائی بیشتر یعنی قیمت بالاتر .
استفاده از این دوربین ها در اماکنی که دوربین های ثابت نصب شده امکان پوشش کامل و دقیق به خریدار نمی دهند و نیاز به نصب تعداد بالاتر از دوربین های ثابت می باشد توصیه می شود.
این دوربین ها می توانند جایگزین چندین دوربین ثابت بوده ولی استفاده از این دوربین ها بدون دوربین های ثابت توصیه نمی شود
۴ . مشخصات دوربین ها
دوربین ها بدون در نظر گرفتن نوع که متناسب با محل نصب دوربین انتخاب می شوند می بایست از نظر مشخصات فنی و کیفی نیز سنجیده و درست انتخاب شوند.
هر نیاز و کاربرد مشتری نیازمند نوعی مشخصه و کیفیت تصاویر می باشد و تمامی نیاز ها را نمی توان با یک سطح کیفیت دوربین بر طرف ساخت این بدین معنی است که استفاده از با کیفیت ترین دوربین در هر مکانی مورد نیاز نبوده و اتلاف منابع مالی می باشد.
به طور مثال در اماکنی که سوژه مورد نظارت کوچک ، حساس و یا ارزشمند است استفاده از کیفیت بالا یعنی ۶۰۰ تا ۷۰۰ خط مطلوب می باشد و برعکس برای کنترل پارکینگ ماشین آلات سنگین استفاده از دوربین های با کیفیت بسیار بالا لزومی ندارد.
۵ . دستور العمل متداول در انتخاب سیستم ، انتخاب پیمانکار و نصب سیستم مداربسته برای مجموعه شما :
حال با دانستن اطلاعات کلی در خصوص سیستم مداربسته در صورت تمایل به نصب این قبیل تجهیزات در مجموعه خود به پیشنهادات زیر دقت نمائید.
علیرغم دانستن اطلاعات کلی در خصوص سیستم مداربسته مطمئنآ امکان انتخاب صحیح سیستم برای شما کار بسیار دشواری خواهد بود
با شرکت های فعال در این حوزه تماس گرفته و به صورت تلفنی اطلاعاتی از محل خود در اختیار انها گذاشته و از نظرات کارشناسان جهت تکمیل دانش خود استفاده کنید
شرکت مورد تائید خود به عنوان مشاور را انتخاب نمائید و این انتخاب متناسب با اطلاعات ارائه شده توسط کارشناس شرکت ها صورت پذیرد.
شرکت مشاور شما از محل پروژه شما بازدید کرده و طرحی جامع متناسب با نیاز و بودجه شما تهیه و بدون هزینه در اختیار شما قرار می دهد
طرح را پس از بررسی به عنوان مبنای سیستم خود در نظر گرفته و اقدام به اخذ استعلام قیمت از ۲ شرکت دیگر با تجهیزات ذکر شده در طرح اولیه خود نمائید
پس از بررسی پیشنهادات هر ۳ شرکت ، اقدام به انتخاب پیمانکار خود نمائید و عقد قرارداد کنید
لازم به ذکر است مطالب فوق صرفآ جهت آشنائی با سیستم های مداربسته و راهنمای اجمالی در زمان نصب بوده و در صورت تمایل به کشب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمائید.